Відео

Вольова та нервова перемога збірної України над Мальтою – у Мудрика дебютний гол та зароблений пенальті

Михайло постарався найбільше для важкої перемоги.

Блог — Телевізор
Сьогодні, 00:40
36
Вольова та нервова перемога збірної України над Мальтою – у Мудрика дебютний гол та зароблений пенальті

Збірна України у своєму передостанньому матчі кваліфікації Євро-2024 зі скрипом перемогла Мальту 3:1, першою пропустивши у цій грі.

Виправити ситуацію вдалось зокрема завдяки діям Михайла Мудрика, який заробив пенальті, з якого Україна забила переможний гол, а згодом і сам встановив остаточний рахунок дебютним голом за синьо-жовтих.

Мальта: Бонелло - Камензулі, Ж. Борг, Пепе, С. Борг (к), Д. Мбонг (Аттард, 79) - Янкам, Мускат (Крістенсен, 68), Гійомʼє - П. Мбонг, Нвоко (Сатаріано, 68)

Україна: Трубін - Миколанеко, Матвієнко (Сваток, 76), Забарний, Караваєв (Зубков, 77) - Зінченко (к), Сидорчук - Мудрик, Судаков (Назарина, 67), Ванат (Конопля, 67) - Довбик

🔹 Перший тайм матчу видався очікувано результативним, але точно не з тим перебігом подій, якого чекали українські вболівальники.

Саме Мальта відкрила рахунок зустрічі, шокувавши прихильників збірної України уже на 12-й хвилині зустрічі. Господарі провели різку атаку у дві передачі, яку ефектним забігом та ударом закінчив Пол Мбонг.

Відзначимо слабку гру і центрбеків збірної Матвієнка та Забарного, і воротаря Трубіна, який, схоже, міг зіграти краще в цьому моменті.

🔹 Втім, ще до перерви підопічні Сергія Реброва не лише відквитали цей гол, але й вийшли вперед у рахунку. Але на ділі це було важче, ніж може здатись із цього тексту.

Advertisment

Мальта очікувано ще більше перемкнулась на гру від захисту, зупиняючи атаки українців лише у себе в штрафному. Це суттєво ускладнювало життя гостям, але, як і в суботній грі з македонцями, допоміг рикошет після удару Судакова.

Хоч й ударом назвати те, що на 38-й хвилині вийшло у Георгія, не вдасться. Це радше був пас на загострення на дальню штангу. Там не виявилось нікого з його партнерів, але був захисник Камензулі, який незграбно зрізав мʼяку передачу суперника у власні ворота.

🔹 На піднесенні Україна швидко забила вдруге. Це Мудрик, який знову був одним з найактивніших на полі (перший гол стався після його проходу та передачі в карний мальтійців), на дриблінгу увірвався в штрафний суперника, де його й збили.

Пенальті на 43-й хвилині реалізував Довбик, але пробив так, що кіперу Мальти Бонелло зовсім трохи бракнуло фарту, аби відбити мʼяч, який проскочив під ним.

🔹 Слідом за третім голом у зустрічі міг статись і четвертий, але зрівняти рахунок Мальті завадила перекладина воріт Трубіна після удару Гіомʼє.

Після голу це був найнебезпечніший момент у мальтійців за весь матч. Та це не означає, що у них більше не було нагод — навпаки, по перерві господарі ще активніше почали діяти в атаці й навіть заволоділи ініціативою в грі. Тоді як Україна зосередилась більше на грі в обороні з виходами в контратаки.

Та в підсумку саме українській збірній це принесло користь. На 85-й хвилині стався довгоочікуваний дебютний (якщо не рахувати голи в спарингах, результати яких не входять в статистику ФІФА) гол Мудрика за збірну.

Михайло, звісно, забив його в індивідуальному стилі, пройшовши з мʼячем та пробивши з-за меж карного у дальній кут воріт Бонелло, який до цього непогано справлявся з пострілами вінгера збірної України.

🔹 Статистика матчу:

🔹 Підсумок — четверта перемога України у кваліфікації Євро-2024, завдяки якій команда повернулась на друге місце в групі С. Далі — тільки вирішальний матч з Італією в Леверкузені 20 листопада.

Igor Lehkiy
Мудрик включив "Коноплянку", головне вчасно виключити цей режим...
Yavorivskiy84
відповів на коментар користувача Igor Lehkiy
Та дай бог що він знайшов як його хоч включити...
Треба Гол
на достойному рівні матч провели миколенко, мудрик і довбик. інші слабо або дуже слабо. в спайках ми завжди дуже слабо граємо, а до Італії будем свіженькі, тому б я не ховав нашу збірну навіть не дивлячись на таку гру. Лев матчу однозначно мудрик, і не тому що забив, а тому що старався найбільше, навіть в оборону бігав
Mayzhe Jim
відповів на коментар користувача Треба Гол
і навіть інколи відбирав
Mayzhe Jim
відповів на коментар користувача Треба Гол
й інколи навіть відбирав
outdated_joke
відповів на коментар користувача Треба Гол
мені ще сподобався Сваток. Хоча, можливо, це на контрасті з Матвієнком, якого у збірній вже сприймаєш як бімбу з таймером
Показати ще 1
Zar
Фабрицио Романо постит у себя в Твиттере гол Мудрика, за 12 мин под миллион просмотров
Треба Гол
відповів на коментар користувача Zar
походу його контракт з шахтарем по мудрику включав і "післяпродажне обслуговування"
Extezzy10
відповів на коментар користувача Zar
Можна просто в твітері вбити Mudryk і там тисячі лайків під постами ) ну медійний що сказати
Gustav Klubeck
відповів на коментар користувача Треба Гол
ага, особливо підозріливі в цегейкових шапках пишуть сінс вен ю поуст гоалз)) треба відробляти свій фі
Thananos
Якщо Мудрик переживе цей величезний тиск, через свій цінник, не зламається і буде прогресувати, у нього дійсно буде велике майбутнє.