Tribuna/Ставки/Блоги/«Манчестер Сіті» перестав бути явним фаворитом сезону 2023/24 у Прем'єр-лізі

«Манчестер Сіті» перестав бути явним фаворитом сезону 2023/24 у Прем'єр-лізі

Розбираємо коефіцієнти на переможця Прем'єр-ліги сезону 2023/24

Автор — Sergiy Babaryka
11 жовтня, 11:44
«Манчестер Сіті» перестав бути явним фаворитом сезону 2023/24 у Прем'єр-лізі

Перед початком сезону 2023/24 букмекери дуже оптимістично оцінювали шанси «Ман Сіті» вкотре виграти Прем'єр-лігу, але після недавніх поразок команди Пепа Гвардіоли переглянули котирування. «Городяни» все ще фаворити сезону, але – з коефіцієнтом 1.73, який значно вищий за те, що букмекери давали на старті.

«Манчестер Сіті» - 1.73 (БК Vbet)

«Ман Сіті» традиційно прохолодно поставився до розіграшу Суперкубку Англії, програвши його в серії пенальті «Арсеналу», але в чемпіонаті стартував впевнено - з шести перемог поспіль, захопивши попутно і Суперкубок Європи, якого ще не було в клубному музеї «городян».

Пеп Гвардіола традиційно став перебудовувати команду та награвати попереду пару нападаючих Голанд – Альварес, яка чудово взаємодіяла на вістрі. У гарній формі розпочав сезон Філ Фоден, іспанець Родрі робив усе, щоб не такою критичною для «Сіті» була травма Кевіна Де Брюйне, отримана ним у матчі першого туру чемпіонату з «Бернлі».

Але на рубежі вересня та жовтня «Сіті» видав ряд результатів, які й змусили букмекерів засумніватися в тому, що «містяни» – очевидний фаворит сезону. Поразка від «Ньюкасла» у Кубку Ліги не мала великої ваги, а ось програш «Вулверхемптону» здивував.

Ну а перед міжнародною паузою, яку Пеп напевно використовує для калібрування ігрового механізму, «Сіті» вперше за довгий час програли в чемпіонаті Арсеналу. Помітна велика залежність команди від Родрі, який пропускав гру з «Арсеналом» через дискваліфікацію, не в найкращій формі центральний захисник Рубен Діаш, потрібен ще якийсь час для адаптації Йошко Гвардіолу. Ці та інші проблеми команди займатимуть розум менеджера «городян» під час міжнародної паузи і можна не сумніватися – Пеп знайде спосіб зробити свою команду сильнішою та додати їй балансу.

 «Арсенал» - 5.0

А от у кого балансу та впевненості в собі побільшало в порівнянні з минулим сезоном – так це у «Арсеналу». Прихід Деклана Райса значно зміцнив «Арсенал» у центрі поля і вже зараз можна впевнено говорити, що великі гроші за опорника збірної Англії стануть гарним вкладенням для «канонірів».

«Арсенал» не був ідеальним на старті сезону, але свою єдину поки що поразку зазнав у Лізі чемпіонів, де попереду ще дві третини турнірного шляху. Дивовижна метаморфоза сталася з командою у виїзних матчах – у Прем'єр-лізі «каноніри» цього сезону за межами «Емірейтс» очок не втрачали, хоча раніше саме матчі на виїзді були для них великою проблемою.

«Арсенал» став помітно сильнішим і трохи фартова, але дуже важлива перемога в матчі з «Ман Сіті» лише зміцнить впевненість у собі «канонірів». Адже минулого сезону багато в чому саме дві поразки у очних зустрічах із «Сіті» підбили «Арсенал» на зльоті, а зараз помітно, що команда Артети краще готова до чемпіонських перегонів.

«Ліверпуль» - 6.0

Але чемпіонські перегони цього сезону можуть і не бути розборками на двох, як було в минулому чемпіонаті. «Ліверпуль» значно оновив центральну вісь, а найголовніше – зумів утримати Мохамеда Салаха, який уже дав згоду на перехід до Саудівської Аравії, але залишився професіоналом і на полі ніяк не виявляв бажання піти стопами Роберто Фірміно, Хендерсона та Фабіньо.

Поки що «Ліверпуль» програв лише один матч, у якому довелося вдев'ятьох боротися не лише з «Тоттенгемом», а й з некомпетентною суддівською бригадою. Інший матч, у якому «червоні» залишилися в меншості ще в першому таймі, вони виграли і ті три очки з «Ньюкаслом», здобуті за рахунок вдалих контратак, мають велику вагу.

«Ліверпуль» сильний попереду – адаптувався Нуньєс, в хорошій формі Луїс Діас та Діогу Жота, стабільно неймовірний Салах, але традиційно є питання щодо оборони, яка потребує підсилення. Також турбують часті вилучення – вже чотири гравці «Ліверпуля» отримували червоні картки цього чемпіонату (Мак Алістер, ван Дейк, Діогу Жота, Джонс). Але й інші претенденти на титул не ідеальні, тож списувати «Ліверпуль» не варто.

«Тоттенгем» - 12.0

 «Тоттенгем» вийшов на перше місце після восьми турів, але сприймати це проміжне лідерство всерйоз ніхто не поспішає. Анге Постекоглу зумів створити ідеальні умови для прогресу новачків (Меддісон, ван дер Вен) та тих, хто розчаровував при Конте (Біссума, Рішарлісон), розбудив Сона, але й сам говорить про те, що основна робота – попереду.

Декілька матчів «Тоттенгем» витяг на фарті та характері, і про системний набір очок на старті сезону щодо «шпор» говорити не доводиться. Але ця команда точно перевершила всі очікування на порядок та здивувала на старті найбільше. До того ж, «Тоттенгем» має перевагу – спокійний графік матчів без єврокубків і досить комфортний календар у найближчі шість тижнів, коли можна і затриматися в групі лідерів.

Повністю лінія на переможця Прем'єр-ліги у сезоні 2022/23 виглядає так:

 

А хто ваш фаворит сезону?

Інші пости користувача

Всі пости