Tribuna/Теніс/Блоги/Ноу Баланса/Розворот дня. В Києві вирішили збудувати тенісний центр за 300 млн грн з держбюджету, але вже за кілька годин скасували тендер

Розворот дня. В Києві вирішили збудувати тенісний центр за 300 млн грн з держбюджету, але вже за кілька годин скасували тендер

Що це було?

Блог — Ноу Баланса
31 серпня, 14:22
3
Розворот дня. В Києві вирішили збудувати тенісний центр за 300 млн грн з держбюджету, але вже за кілька годин скасували тендер

Серіал «Інгулець» за 33 млн грн. Стадіон в Новояворівську за 90 млн грн. Біатлонне стрільбище та лижероллерні траси там же за 96 млн грн. Навіть з новин на omax-center.com.ua зрозуміло — в державі зараз нездоровий тренд витрачати великі суми бюджетних коштів на сумнівно доцільні речі. Насамперед в умовах повномасштабної війни.

Цей список днями поповнив ще один спортивний обʼєкт. В Києві захотіли звести національний тенісний центр. Вартість — грандіозні 300 млн грн. Але щось пішло не так.

🔹 29 серпня держпідприємство «Центральна учбово-тренувальна база по ковзанярському спорту «Льодовий стадіон» (входить у структуру Мінспорту) оголосило тендер. Тут захотіли капітально відремонтувати тенісну інфраструктуру, яка є на території київського комплексу, розташованого біля ВДНГ і давно занедбаного.

Ціна питання - 307 млн грн бюджетних коштів.

В планах було не просто відновити тенісні корти та супутні будівлі, але й на їхній базі створити до середини 2025 року Національний тенісний центр.

🔹 Тендер планували провести 11 вересня, але до цього уже не дійде. Того ж дня, 29 серпня на сторінці тендеру на платформі Prozorro зʼявилась нова інформація. Керівництво ДП «Льодовий стадіон» вирішило скасувати цю закупівлю.

Підстава для такого карколомного розвороту — у «відсутності подальшої потреби в закупівлі товарів, робіт чи послуг».

Ще раз. Тендер оголосили о 12:31 (потреба ще була), а вже о 14:40 зʼявилось рішення про його скасування (потреби уже не було).

Паралельно на тендер уже надійшло кілька скарг зі зверненням до Держаудитслужби, яка тепер має перевірити, що відбулось.

🔹 ДП «Льодовий стадіон» та його керівник Павло Андрєєвський не вперше опиняються в скандальній історії. У 2020 році Офіс генпрокурора повідомив, що підозрює керівника бази цього спортобʼєкта у заволодінні державними коштами на суму понад 20 млн грн.

Тоді держпідприємство також планувало створити на території національний тенісний центр. Через що втрутились правоохоронці.

«Директор одного з ТОВ за попередньою змовою з керівником ДП «Центральна учбово-тренувальна база по ковзанярському спорту «Льодовий стадіон» під час капітального ремонту будівель та тенісних кортів з метою створення Національного тенісного центру на базі держпідприємства, підробили акти приймання виконаних будівельних робіт, довідку про їхню вартість та витрати.

За документами були виконані всі роботи, за що підрядник одержав повний об’єм фінансування, однак насправді об’єкт був не завершений. Внаслідок таких дій державі завдано збитків на суму понад 20 млн грн», - йшлося в заяві Офісу генпрокурора.

Минуло три роки. Павло Андрєєвський досі очолює «Льодовий стадіон», а підприємство знову спробувало побудувати тенісний центр. Але за значно більші гроші.

Фото: facebook.com/kiev.klab

Інші пости блогу

Всі пости