Tribuna/Покер/Блоги/Три Тузи/Даніель Вайнман – новий чемпіон світу з покеру. Що про нього відомо?

Даніель Вайнман – новий чемпіон світу з покеру. Що про нього відомо?

Покинув навчання заради покеру, обожнює гольф та не знає куди витратити свій виграш

Блог — Три Тузи
19 липня, 14:42
Даніель Вайнман – новий чемпіон світу з покеру. Що про нього відомо?

Новим чемпіоном світу з покеру став 35-річний американець Даніель Вайнман. Його шлях до вершини покеру не був настільки стрімким і всіяним успіхами, хоча він і був переможцем турнірів WTP і WSOP. Але при цьому, за більш ніж 16-річну кар'єру, він так і не став мегазіркою в покері, а його 15 попередніх спроб підкорити WSOP Main Event закінчувалися провалами (найкращий результат до цього 173 місце). То що ж нам відомо про нового чемпіона світу?

Як не дивно, але все почалося з Кріса Манімейкера. А точніше з покерного буму, який відбувся після перемоги звичайного бухгалтера з Теннесі у WSOP Main Event. На той момент Даніель Вайнман був студентом у Технологічному інституті Джорджії. Як і багатьох інших його захлеснула хвиля популярності покеру і тому він вирішив покинути навчання та стати професійним гравцем. Пізніше Вайнман все ж таки повернувся до освіти і отримав диплом за спеціальністю інженера-механіка.

Що стосується покеру, то перші результати стали приходити вже через рік, а ще через рік сталися перші перемоги. У 2011 році Вайнман став переможцем двох турнірів: $550 NLH Wynn Classic і €1600 No Limit Hold'em/Pot Limit Omaha на EPT Madrid.

З цього моменту Вайнман став по праву називатися професійним гравцем у покер, а піком його успіхів стали:

  • 1-е місце в $3 500 WPT Main Event 2017 ($892 433)
  • 1-е місце в $15 000 WPT Tournament Of Champions 2017 ($381 500)
  • 1-е місце в $1 675 WSOP Circuit 2015 Main Event ($280 260)
  • 1-е місце в Event #30: $1 000 Pot Limit Omaha WSOP 2022 ($255 359)

Однак у 2023 році Вайнман несподівано перестав з'являється на турнірах. І все через любов до гольфу. У покерному товаристві його навіть неофіційно називають «найкращим гольфістом серед покеристів, і найкращим покеристом серед гольфістів».

Його пристрасть до гольфу настільки велика, що він навіть взяв участь у кваліфікації до чемпіонату США з гольфу серед аматорів у 2023 році.

Але як би там не було, але коли стартує Світова серія покеру, всі інші заняття прийнято відкладати убік. Так зробив і Вайнман.

Щоправда, початок чергового WSOP Main Event 2023 не обіцяв йому нічого нового. Довгий час Вайнман йшов у середині чи навіть нижній таблиці лідерів турніру, але при цьому стабільно переходив з одного дня до наступного. Прорив стався в Day 6, який Даніель закінчив у топ-3 турнірі. З цього моменту можна сміливо говорити про те, що успіх почав грати на його боці. Чого тільки вартий божевільний розіграш, що відбувся у Day 8.

Але це ще не все. Коли за столом залишилося лише троє останніх гравців, Вайнман знову став учасником дивовижної роздачі:

Багато в чому саме завдяки цим двом роздача Вайнман і зумів вийти в хедз-ап рекордного Main Event з перевагою по фішках на своїм опонентом у співвідношенні 3:1, а потім стати чемпіоном світу і виграти рекордні для цього турніру $12 100 000.

«Виграти цей турнір – це щось нереальне. Я добре грав, але кілька разів за турнір були ситуації, де мені пощастило» - прокоментував свій успіх Вайнман.

На запитання журналістів, на що він витратить свій виграш, новоспечений відповів так:

«Без поняття. Може, інвестую. Очевидно, це не та відповідь, яку хотіли б почути від переможця Main Event WSOP. Але я дуже обережно поводжуся з грошима. Тому не чекайте від мене покупок яхт, будинків або ще чого не будь у такому стилі».

Хоча за $12 100 000 він міг би купити наприклад будинок Ріанни в Беверлі Хіллз.

...або шістдесят спорткарів моделі Ferrari 458 Spider...

...але так чи інакше $12 100 000 – це велика сума грошей.

Інші пости блогу

Всі пости