Tribuna/Легка атлетика/Блоги/Ви це бачили?/«Миля Незламності». У Львові відбувся півмарафон, в якому взяли участь ветерани на протезах та візках
Фото

«Миля Незламності». У Львові відбувся півмарафон, в якому взяли участь ветерани на протезах та візках

Забіг об’єднав спортсменів, аматорів, Героїв-захисників і незламних духом українців.

3 вересня, 19:10
«Миля Незламності». У Львові відбувся півмарафон, в якому взяли участь ветерани на протезах та візках

У Львові під час півмарафону ввели дистанцію «Миля Незламності», у якій взяли участь українські ветерани на протезах і візках.

«Цьогорічний марафон у Львові має особливий акцент. У ньому беруть участь наші Герої на протезах, на візочках. А це надзвичайно сильний приклад сили волі і духу. Багато людей прийшло на марафон, щоб саме їх підтримати і подякувати», - розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Спеціальну дистанцію на півмарафоні протяжністю 70 м пробігли українські захисники, які отримали поранення на фронті. Всього було 15 учасників, серед яких і 12-ти річна Яна Степаненко, яка втратила обидві ноги під час обстрілу вокзалу у Краматорську.

«Я лише нещодавно стала на бігові протези, а зазвичай ходжу на звичайних. Тому лише вчуся бігати, трохи страшно, бо ще не звикла. Та хочу підтримати дітей, які теж втратили ноги і не можуть бігати. Хочу, щоб вони побачили мій вчинок і сказали собі: «Так! Я теж це зможу! Я теж зможу бігати!», - зазначає дівчинка.

За словами СЕО благодійного фонду UNBROKEN Олександра Кобзарева, у рамках марафону збирали кошти на відкриття у Львові першого спеціалізованого реабілітаційного відділення для дітей.

Фото: Анастасія Смольєнко, Роман Кайман

Інші пости блогу

Всі пости